Een krachtig aanbouwdeel voor gewapend beton

Beton is een van de meest gebruikte bouwmaterialen ter wereld, maar het kan ook een van de lastigste materialen zijn om mee te werken, vooral bij sloop- en recyclingprojecten. Hier komt de VTN PD-1 betonschaar in beeld. Dit krachtige aanbouwdeel is speciaal ontworpen om efficiënt gewapend beton te breken en tegelijkertijd maximale productie te realiseren.


Wat kun je met een betonschaar?

Een betonschaar is een hydraulisch aanbouwdeel dat wordt gebruikt om betonnen structuren door te knippen en te breken. De VTN PD-1 is niet alleen geschikt voor het breken van beton, maar ook het knippen van wapeningsstaal behoort tot de kernactiviteiten, dankzij de messen achterin de bek.


Verschillende diktes

De dikte die een betonschaar kan knippen, hangt af van het type schaar en de kracht van de hydraulische systemen. De VTN PD-1 betonschaar staat bekend om zijn indrukwekkende kracht en capaciteit om door dikke stukken beton te knippen. Afhankelijk van de bekopening kan de PD-serie beton breken met een opening van 1400 mm tot 2680 mm.


Het ontwerp

De betonschaar is ontworpen met twee beschermde cilinders en twee scharnierpunten, wat resulteert in een hoge knipkracht. Door het compacte ontwerp is de VTN PD-1 het ideale aanbouwdeel voor het slopen van bruggen, viaducten, funderingen en kades.


Onderhoud

De meeste slijtdelen zijn eenvoudig en snel te vervangen zonder speciaal gereedschap of training. Zelfs op locatie kan een onderdeel snel worden vervangen. De snijmessen en breektanden zijn verwisselbaar (PD10 tot PD35). Optimale afstelling Alle PD-modellen zijn voorzien van snelheidsventielen om de cyclustijden te verkorten en de productiviteit te verhogen. De dubbel gemonteerde cilinders zorgen voor een optimale breekkracht.  


Meer informatie of een offerte aanvragen? VTN PD-1