Circulair slopen wordt steeds belangrijker, maar wat is circulair slopen?

Circulair slopen betekent dat materialen uit gesloopte gebouwen en infrastructuren zoveel mogelijk worden hergebruikt of gerecycled. Dit proces vermindert afval en bespaart kosten. Ons uitgebreide assortiment hydraulische aanbouwdelen, zoals vergruizers, scharen en sorteergrijpers, zijn ontworpen om het circulair slopen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen met maximale productiviteit.

Circulair slopen wordt steeds belangrijker, maar wat is circulair slopen?

Binnen ons productgamma bieden we zowel vaste (starre) als roteerbare vergruizers aan. Het grootste verschil is dat de roteerbare vergruizer flexibeler is, wat voordelen biedt bij het slopen van gebouwen of andere constructies op moeilijk bereikbare plekken. De FP-serie, de vergruizer met 360 graden rotatie, is bijzonder geschikt voor dit soort taken. De vaste (starre) vergruizer heeft ook zijn eigen voordelen. De VTN VF is ideaal voor grote stukken beton die tijdens de sloop van gebouwen ontstaan en die vermalen moeten worden voor de fijne vermaling. Beide typen vergruizers hebben hun kwaliteiten, en beide spelen een belangrijke rol in het scheiden en recyclen van sloopmateriaal.

Waarom kiezen voor de vergruizers van VTN?

De vergruizers van VTN zijn essentieel voor circulair slopen. Ze leveren krachtige prestaties bij het verpulveren van diverse materialen, zoals puin en beton. Bovendien biedt VTN ook de VF-serie vergruizers aan die uitgerust zijn met een magneet, waardoor recycling nog efficiënter verloopt. Dit maakt de vergruizers optimaal geschikt om bij te dragen aan de circulaire bouweconomie.